FRANCUSKI INSTITUT U SRBIJI / AGENCIJA CAMPUS FRANCE U SRBIJI

Francuski institut u Srbiji radi na jačanju veza između Francuske i Srbije kroz kulturu, školstvo, francuski jezik, visoko obrazovanje, istraživanja. Podržavamo kulturne, prosvetne i društvene inovacije i omladinu Srbije. Sa radošću vas dočekujemo u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, u našim školama jezika, u centrima za polaganje ispita, u medijatekama i izložbenim prostorima! Tu smo da pomognemo studentima da se opredele za projekte studiranja ili istraživanja u Francuskoj u ogranku agencije Campus France sa sedištem u Beogradu. I još mnogo toga…

STIPENDIJE

Postoje brojne mogućnosti da se finansira studijski ili istraživački boravak u Francuskoj: stipendije, naknade, finansijska pomoć za mobilnost. U skladu sa svojim programima, razne ustanove mogu takođe da ponude podršku, kao što su francuske ambasade, preduzeća, francuski regioni ili druge lokalne ustanove, univerziteti, konzorcijumi ili tzv. Visoke škole, fondacije, instituti, međunarodne organizacije, kancelarije za evropske programe. 

Svake godine Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji raspisuju konkurs za stipendije Vlade Republike Francuske. Godišnji konkurs za stipendije za Master 2 nivo i doktorate u komentorstvu obično se raspisuje u novembru i traje do marta meseca.

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuje novi konkurs za dodelu stipendija svake godine tokom novembra za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj koji traje do polovine marta.

Svake godine pedesetak studenata iz Srbije ostvari svoj studijski ili istraživački plan uz stipendiju Vlade Republike Francuske…

Preuzmi Stipendije - Brošura

CAMPUS FRANCE AGENCIJA U SRBIJI

Imate li pitanja u vezi sa svojim studijskim planom u Francuskoj? Ogranak „Campus France Serbie“ u Beogradu poslužiće vam kao info punkt za vaš odlazak na studije u Francusku.

Ogranak „Campus France“ nalazi se u okviru medijateke Francuskog instituta u Srbiji i otvoren je za sve koji žele da nastave svoje visoko obrazovanje u Francuskoj.

„Campus France“ je francuska agencija namenjena promovisanju visokog školstva u Francuskoj, prijemu inostranih studenata i predavača i međunarodnoj mobilnosti.

Preuzmi Campus France - Brošura

Preuzmi Procedura DAP - Brošura

Kontakt : Sandra Elezović, sandra.elezovic(at)institutfrancais.rs, 011/302-3657.

Više informacija potražite na: www.institutfrancais.rswww.serbie.campusfrance.org i www.campusfrance.org

Pratite naše aktuelnosti na Facebook stranici: Campus France Serbie / Studirajte u Francuskoj

Instagram: campusfranceserbie

  • Home

Kosovska 10, Beograd, Srbija
+381 11 334 8 351
+381 11 334 8 353
office@ccfs.rs
www.ccfs.rs
Chambre de Commerce et d'Industrie France Serbie