DOGAĐAJI
Od 17. do 24. novembra 2016.

OTVARANJE FRANCUSKE NEDELJE

17. novembra 2016

Otvaranje Francuske nedelje i doček mladog francuskog vina Beaujolais nouveau uz mini sajam francuskih proizvoda. Očekuje se prisustvo 300 zvanica, diplomata, poslovnih ljudi i javnih ličnosti.

STUDENTSKA DEBATA

Muzej nauke i tehnike (ulaz iz Dobračine 51) 18. novembra 2016. od 11 do 14 časova

U saradnji sa kompanijom Schneider Electric biće održana Studentska debata na temu „Preduzetnik početnik“. Tribina obuhvata sesije simulacija razgovora za posao, radionica o unapređivanju CV-a i mini kurs o adekvatnom korporativnom odevanju za razgovor za posao.

SUSRETI SA MEĐUNARODNIM DONATORIMA

21-22. novembra 2016

Susreti francuske delegacije preduzeća sa međunarodnim finansijskim ustanovama u Srbiji i B2B sastanci sa srpskim preduzećima. U saradnji sa državnom francuskom agencijom za investicije i razvoj Business France.

VINSKA RADIONICA

23. novembra 2016.

Degustacija francuskih vina uz predavanje somelijera.

SMART CITY - Konferencija

24. novembra 2016.

Poslovna konferencija „Smart City : francusko iskustvo“, konferencija o korišćenju naprednih tehnologija u izgradnji pametnih gradova. Uslediće B2B sastanci između francuskih stručnjaka, preduzeća i predstavnika opštinskih vlasti. Događaj organizuju Ambasada Francuske, Francusko-srpska privredna komora i Privredna komora Srbije.

ONLINE SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

www.francuskanedelja.rs Od 17-24. novembra 2016.

Očekuje se učešće najvećih francuskih kompanija iz Srbije i preko 5.000 posetilaca na sajmu. Platforma nudi kandidatima mogućnost da pregledaju liste slobodnih radnih mesta, da pošalju prijave za posao, kao i da uživo razgovaraju sa predstavnicima ljudskih resursa preko aplikacije za chat.

MAPA FRANCUSKIH PROIZVODA

www.francuskanedelja.rs 17-24. novembra 2016.

Po prvi put u Srbiji, kreirana je digitalna mapa francuskih proizvoda, brendova i usluga koji su dostupni u Srbiji. Posetioce sajta očekuju i informacije o popustima u okviru ove manifestacije.

STREET ART MURAL

Kralja Milutina 10 Sreda, 23. novembra u 12 časova

Povodom Francuske nedelje, Francusko-srpska privredna komora poklonila je osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu mural sa motivom Malog Princa. Autor Andrej Josifovski, alijas Pijanista. Prezentacija murala javnosti održaće se 23.11.