OŠ “Crnjanski” – Jagodina

Naziv konstrukcije : Smaragdni eko-grad

Opis konstrukcije:
Konstrukcija visine oko 236 cm i širine oko 230 cm.

U cilju integrativnog povezivanja sadržaja o održivosti sa tematikom književnog dela po izboru učenika, na nivou odeljenja jednoglasno je doneta odluka da se sagradi „Smaragdni eko-grad“ zasnovan na motivima dela Frenka Bauma „Čarobnjak iz Oza“.

Nastanak konstrukcije u etapama:

1. Prikupljanje materijala (svaki učenik imao je zadatak da svakodnevno prikuplja i dostavi određenu količinu materijala koji se može iskoristiti za konstrukciju).

2. Razmatranje dizajna (uzeti su obzir kriterijumi uspeha koji su se odnosili na: estetsku komponentu konstrukcije, njenu stabilnost i ekonomičnost u smislu funkcionalnosti i primenljivosti u budućem periodu).

3. Oplemenjivanje osnovne konstrukcije dekorativnim elementima (posebna pažnja posvećena je i kreativnom oslikavanju pomenutih elemenata)

4. Dodavanje propratnih delova (put do „Smaragdnog eko-Oza“, popločan žutim ciglama; polje maka; signalizacija u cilju orijentacije u samom eko-gradu).

Plan za korišćenje konstrukcije u budućim projektima:
Organizovanje eko-maskenbala sa kostimima likova romana „Čarobnjak iz Oza“ napravljenih od recikliranih materijala i organizovanje tematski usklađene ekološke predstave, koja će slati jasnu ekološku poruku.

Materijali koji su koriščeni:
Kartonske ambalaže različitih veličina i oblika; tetrapak ambalaže; rolne tolet-papira različitih veličina; čepovi plastičnih flaša i drugih ambalaža; tempere i boje za farbanje; ukrasni papiri za dekoraciju; lepak.

Broj učenika koji je učestvovao u izradi konstrukcije: 4 učenika.

 

Ostale fotografije
  • Home

Svetogorska 7L, Beograd, Srbija
+381 11 334 8 351
+381 11 334 8 353
office@ccfs.rs
www.ccfs.rs
Chambre de Commerce et d'Industrie France Serbie