OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ – SMEDEREVOU ime zdravlja ti pobedi-okolinu svoju sredi!

Opis i realizacija konstrukcije:
Tokom inicijalnog sastanka našeg tima (Nataša Mijanović- pedagog škole, Jasmina Popović- bibliotekar, Bojana Vidojević - učiteljica i Srđan Trajković-domar škole) doneta je odluka da konstrukcija od otpada bude pano za fotografisanje učenika, sa elementima Olimpijskih igara. Svi učenici četvrtog razreda upoznati su sa propozicijama konkursa i idejom o pravljenju panoa za fotografisanje. Predlagali su šta sve konstrukcija može sadržati. Domar škole je pomogao u formiranju osnove od stirodura i rezanju otvora za provlačenje glave. Zatim je formirana osnova ofarbana belom bojom i napravljen je plan gde će se lepiti olimpijski krugovi. Kako u školi već godinama sakupljamo čepove (čep za hendikep), lako smo iz prikupljenih čepova izdvojili potrebne boje za rad.
Kreirani su krugovi od čepova u boji i oblepljena pozadina belim čepovima. Ispod svakog otvora postavljena je po jedna olimpijska medalja. Medalje su izrađene od otvarača sa limenki. Potom su dodati i ostali simboli: zastava Francuske i Srbije, Mobiusova petlja - međunarodni znak za reciklažu i Ajfelov toranj, kao simbol Pariza i predstojećih Olimpijskih igara. Učenici su naizmenično kreirali produkte i uklapali u konstrukciju, koja je bila postavljena u biblioteci škole (radni prostor gde su deca mogla da dolaze i rad usklađuju sa redovnim obavezama u školi). Na dnu panoa postavljen je i natpis ,,Recikliraj i pobedi,, (na oba jezika). Ova misao je i vodeća ideja rada, a to je da je svako od nas pobednik ako doprinosi očuvanju zdrave sredine, bez obzira u kojoj državi živi.

Materijali koji su korišćeni za izradu konstrukcije:
Čepovi, krep papir, karton, delovi limenke (za otvaranje), stirodur (kao podloga), satenska traka, sprejevi, bela farba, silikonski lepak.

Broj učenika koji je učestvovao u izradi konstrukcije: 64 učesnika

Ostale fotografije
  • Home

Svetogorska 7L, Beograd, Srbija
+381 11 334 8 351
+381 11 334 8 353
office@ccfs.rs
www.ccfs.rs
Chambre de Commerce et d'Industrie France Serbie