OŠ „NESTOR ŽUČNI“ – LALIĆOgnjena – kreacija, umetnički rad

Opis i realizacija konstrukcije:
Olimpijada je nešto posebno,za čije učešće se bori svaki sportista.
Naša ideja je bila da olimpijadu predstavimo kao damu u belom. Francuska je poznata po modi,lepoti,eleganciji.
Odlučili smo da napravimo damu koja će haljinu imati od čepova i delova plastičnih flaša. Ideje su se nizale.Napravili smo globus koji predstavlja dolazak sportista iz celog sveta ,sa maslinovim listovima koji pretstavljaju mir. Napravili smo zastavu olimpijade jer se uklapa u belu boju naše Ognjene. Olimpijada počinje paljenjem vatre. Vatra je oganj,pa je inaša dama po tome dobila ime. Deca su došla na tu ideju.
Haljina je napravljena od 3 680 čepova nizanih na najlonu,preko 500 flaša isečenog dna,takođe nizanih na najlonu-koji predstavlja plašt,ogrtač. Zastava je napravljena od papira sa čepovima boje olimpijade. Globus od otpadnog hamera koje čuvamo,jer nam uvek zatreba.Za globus je upotrebljeno pet hamera. Šešir je od papira i čepova,minđuše od dela polomljenih ukrasa za jelku,sa malim belim papirom.
Ja sam bušila čepove,koje su deca sakupljala,a oni su nizali na najlonu.Ispod čepova lutka ima belu haljinu od starog čaršava.Ima kragnu od papira – odakle kreće vezivanje i pravljenje ogrtača. Stari čaršav je učinio svoje- haljina je skrojena i može da se izloži. Ove godine dobila sam kombinaciju 1. i 4. razreda. U 4.razredu imam samo dva dečaka koja su veoma uspešno učestvovala u svim aktivnostima.
Da bi Ognjena bila ponos naše škole,prošlogodišnji četvrtaci su pomagali,jer su oni učestvovali prošle godine i bili su presrećni što i ove godine mogu da pomognu svojoj učiteljici.
Deca su rešila-Ognjena je kreacija olimpijade i može da posluži kao dama koja će dočekivati goste( sportiste).
OGNJENA JE KREACIJA-MASKOTA-UMETNIČKI Rad.

Materijali koji su korišćeni za izradu konstrukcije:
čepovi,plastične flaše,najlon za nizanje, papir,stari čaršav

Broj učenika koji je učestvovao u izradi konstrukcije: 
2 učenika 4.Razreda ,4 učenika 1. Razreda I prošlogodišnji četvrtaci-12 učenika.

Ostale fotografije
  • Home

Svetogorska 7L, Beograd, Srbija
+381 11 334 8 351
+381 11 334 8 353
office@ccfs.rs
www.ccfs.rs
Chambre de Commerce et d'Industrie France Serbie