FRANCUSKI INSTITUT U SRBIJI / AGENCIJA CAMPUS FRANCE U SRBIJI

Francuski institut u Srbiji radi na jačanju veza između Francuske i Srbije kroz kulturu, školstvo, francuski jezik, visoko obrazovanje, istraživanja. Podržavamo kulturne, prosvetne i društvene inovacije i omladinu Srbije. Sa radošću vas dočekujemo u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, u našim školama jezika, u centrima za polaganje ispita, u medijatekama i izložbenim prostorima! Tu smo da pomognemo studentima da se opredele za projekte studiranja ili istraživanja u Francuskoj u ogranku agencije Campus France sa sedištem u Beogradu. I još mnogo toga…

STIPENDIJE

Postoje brojne mogućnosti da se finansira studijski ili istraživački boravak u Francuskoj: stipendije, naknade, finansijska pomoć za mobilnost. U skladu sa svojim programima, razne ustanove mogu takođe da ponude podršku, kao što su francuske ambasade, preduzeća, francuski regioni ili druge lokalne ustanove, univerziteti, konzorcijumi ili tzv. Visoke škole, fondacije, instituti, međunarodne organizacije, kancelarije za evropske programe.

Svake godine Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji raspisuju konkurs za stipendije Vlade Republike Francuske. Godišnji konkurs za stipendije za Master 2 nivo i doktorate u komentorstvu obično se raspisuje u novembru i traje do marta meseca.

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisali su novi konkurs za dodelu stipendija za 2023-2024. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj koji traje do 27. marta 2023.

Svake godine četrdesetak studenata iz Srbije ostvari svoj studijski ili istraživački plan uz stipendiju Vlade Republike Francuske…

CAMPUS FRANCE AGENCIJA U SRBIJI

Imate li pitanja u vezi sa svojim studijskim planom u Francuskoj? Ogranak „Campus France Serbie“ u Beogradu poslužiće vam kao info punkt za vaš odlazak na studije u Francusku.

Ogranak „Campus France“ nalazi se u okviru medijateke Francuskog instituta u Srbiji i na raspolaganju je svima koji žele da nastave svoje visoko obrazovanje u Francuskoj.

„Campus France“ je francuska agencija namenjena promovisanju visokog školstva u Francuskoj, prijemu inostranih studenata i predavača i međunarodnoj mobilnosti.

Kontakt: Sandra Elezović, sandra.elezovic(at)institutfrancais.rs, 011/302-3657.

Više informacija potražite na: www.serbie.campusfrance.org i www.campusfrance.org

Pratite naše aktuelnosti na:

LinkedIn stranici: Campus France Serbie / Studirajte u Francuskoj

Instagramu: campusfranceserbie

  • Home

Svetogorska 7L, Beograd, Srbija
+381 11 334 8 351
+381 11 334 8 353
office@ccfs.rs
www.ccfs.rs
Chambre de Commerce et d'Industrie France Serbie