SVETLA PARIZA NA BEOGRADSKIM ULICAMA - 16-23. NOVEMBAR

FRANCUSKA NEDELJA održava se od 16. do 23. novembra, jedanaestu godinu zaredom pod sloganom « Svetla Pariza na beogradskim ulicama. Ova manifestacija, koju organizuje Francusko-srpska privredna komora, predstavlja niz kulturnih, edukativnih i poslovnih događaja za sve ljubitelje francuske kulture. Istovremeno, cilj manifestacije je i promocija francuskog biznisa u Srbiji.

PROGRAM
Od 16. do 23. novembra

KVIZ "POZNAVANJE FRANCUSKE"

Online, na platformi www.francuskanedelja.rs Od 1. do 13. novembra 2023.

Pozivamo vas da se oprobate u našem kvizu Poznavanje Francuske. Odgovorite na kratkih 15 pitanja i učestvujte u nagradnoj igri u okviru koje ćemo dodeliti 3 puta po 2 ulaznice za otvaranje Francuske nedelje i veče Novog Božolea.

OTVARANJE FRANCUSKE NEDELJE & VEČE NOVOG BOŽOLEA

Četvrtak, 16. novembar 2023, 19:30h

Francusku nedelju svečano ćemo otvoriti na žurci povodom dočeka Novog Božolea, mladog francuskog vina, u prisustvu brojnih istaknutih zvanica, diplomata, partnera, naših članova i prijatelja. Prethodno izdanje večeri Novog Božolea okupilo je preko 400 zvanica. Tokom večeri će biti organizovana i tombola.

Samo uz CCIFS pozivnicu

VINSKA RADIONICA

Petak, 17. novembar 2023.

U saradnji sa Delice, Beograd

Ne propustite priliku da se prepustite nesvakidašnjoj harmoniji ukusa koji nam dolaze pravo iz Alzasa, Bordoa, Burgonja ali i mnogih drugih vinskih regija Francuske. Član Francusko-srpske privredne komore, kompanija Delice, ove godine u saradnji sa komorom omogućava izabranim zvanicama da probaju jedinstvene etikete iz različitih krajeva ove vinom izuzetno bogate zemlje.

Samo uz CCIFS pozivnicu

PEKARSKA RADIONICA

Ponedeljak, 20. novembar 2023.

Osetite čari francuske gastronomije i steknite umeće pravljenja francuskih bageta i kroasana.
Pekarsku radionicu organizovaćemo u saradnji sa kompanijom Lesaffre za odabrane članice i druge zvanice Francusko-srpske privredne komore. Ako volite francusku gastronomiju i želite da otkrijete umetnost pravljenja čuvenih francuskih peciva, ne smete propustiti ovu radionicu gde se spajaju različiti ukusi i veštine.

Samo uz CCIFS pozivnicu

VIP PROJEKCIJA FILMA "ČUVARI FORMULE"

Online Ponedeljak, 20. novembar 2023.

Prisustvujte projekciji filma Čuvari formule u režiji Dragana Bjelogrlića. Film o srpskom Černobilju rađen po romanu „Slučaj Vinča“ doktora Gorana Milašinovića, donosi priču o petoro mladih naučnika koji su kao žrtve radioaktivnog zračenja poslati na pariski Institut „Kiri“ zbog humane transplatacije koštane srži koja je ujedno postala i prva intervencija ove vrste u svetu.

Samo uz CCIFS pozivnicu

KONFERENCIJA : The Future of Work

Četvrtak, 23. novembar 2023.

Konferencija, koja će se tradicionalno održati u ambasadi Francuske, okupiće ključne igrače iz Francuske i Srbije kako bi razgovarali o budućnosti rada uzimajući u obzir transformacione trendove kao što su radna snaga, radno okruženje, digitalizacija, ESG standardi i održivo poslovanje. Ovaj događaj biće jedinstvena prilika za preduzeća da podele svoje prakse i promovišu poslovne strategije ciljanoj publici koju će činiti institucionalni, državni i privredni sektor.

Samo uz CCIFS pozivnicu

POSLE FAKSA BIĆU

Online

Ukoliko ste student i želite da iz prve ruke čujete iskustva ljudi koji rade u nekom od sektora u kom biste nastavili svoju karijeru ili još uvek niste sigurni da li je posao koji vas zanima pravi izbor za vas, priključite se online radionicama koje uz učešće kompanija članica, organizuje Francusko-srpska privredna komora.

Prijave na office@ccfs.rs

FINALE akcije: Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično!

Od četvrtka 16. novembra

Francusko-srpska privredna komora, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, po drugi put je sprovela društveno-odgovornu akciju pod nazivom Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično! Ovom prilikom je organizovano takmičenje među školama širom Srbije gde su se se đaci četvrtih razreda angažovali oko pravljenja konstrukcija od otpada na temu Olimijskih igara. Najboljih 20 radova takmičiće se za vredne nagrade koje dodeljuju članice Francusko-srpske privredne komore.
Pozivamo vas da od 16. do 23. novembra na platformi www.francuskanedelja.rs glasate za vašeg favorita. Najbolji radovi biće izloženi u Beogradu nakon Francuske nedelje, početkom decembra meseca.

Samo uz CCIFS pozivnicu

  • Home

Svetogorska 7L, Beograd, Srbija
+381 11 334 8 351
+381 11 334 8 353
office@ccfs.rs
www.ccfs.rs
Chambre de Commerce et d'Industrie France Serbie